Kombinace sušeného maso a chilli je asi tou nejčastější. Ale rozdíly v chuti a pálivosti jsou vážně obrovské. Tak si v tom pojďme udělat trochu pořádek ať víš, jaké maso je palivé tak akorát právě pro tebe.
My jsme si v Maso Here zavedli vlastní stupnici pálivosti, která nám pomáhá našim záznikům doporučovat, co je pro ně dobré. Neměříme to v žádných jednottkách. Prostě jen popisujeme co od takového masa čekat. Takže:
- Pikantní - Chilli tam je, ale spíš jen kvůli chuti. Tohle dejte klidně vašim dětem.
- Ostré - Tohle už páli, ale je to pořad ještě OK i pro obyčejné smrtelníky.
- Peklo - Jestli nemáš rad ostré věci, tak tohle není nic pro tebe. Fakt to pálí a užije si to jen chilližrout.
Na všechny kousky z naší nabídky jsme si posvítili v našem videu.
Pikantní kousky
Pokud tedy patříš mezi začátečníky a chceš ochutnat spíš jenom něco, kde se chilli tak trochu mihlo, tak doporučujeme tohle:
- Smally's Biltong: Piri Piri Droewors
- Biltong en Provence: Chilli
- Beef Jerky Slovenija: Sriracha
- Maso Here: Hovězí Piri Piri
- Gloucester Biltong: Piri Piri
- Irish Biltong: Chilli
Ostré kousky
Pro ty trochu odvážnější a zkušenější pak můžeme doporučit následující:
- SirLoin Organic: Chilli
- Grizzly Foods: Chilli
- Gloucester Biltong: Naga Chilli
- Smally's Biltong: Chilli
- Smally's Biltong: Droewors Chilli & Česnek
- Maso Here: Krůtí Chilli
- Maso Here: Jelení Chilli
Pekelné kousky
No a fajnšmekry a milovníky pálivého rozhodně potěší maso od Rustic Jerky:
- Rustic Jerky: Smokin' Ghost (nejpálivější maso v naší nabídce)
- Rustic Jerky: Habanero & Lime
- Maso Here: Hovězí Chilli