Naše směsi koření se hodí na výrobu jak biltongu, tak i jerky. Důkazem toho je další recept od jednoho z vás. Tentokrát to budou beef jerky s příchutí hořčice a chilli od Lukáše Sýkory. Díky!
Potřebujeme
- 1 kg hovězí masa dle libosti (kýta, ořech nebo falešná svíčková)
- Základní koření pro výrobu sušeného masa
- 2 lžičky tmavého cukru
- 1 šálek sójové omáčky
- Naši příchuť Hořčice nebo Chilli pro dochucení
Postup
- Odstraňte z masa veškerý vnější tuk.
- Maso vcelku vložte na hodinu do mrazáku. Váleček bude na povrchu zmrzlý, ale uvnitř měkký. Díky tomu se bude krásně krájet na tenké plátky. Ideální tloušťka pro beef jerky je kolem 3-4 milimetrů. Ale čím tenčí, tím lepší. Je možné ovšem maso krájet i na proužky.
- Do sójové omáčky přidejte 2 lžičky tmavého cukru a 50-60 gramů Základního koření pro výrobu sušeného masa a dobře promíchejte
- Pak přidejte plátky hovězího masa a nechte přes noc marinovat v lednici
- Po vyjmutí nechte maso okapat a posypejte ho vybranou příchutí - chilli, hořčice, piri piri apod.
- Sušíme v sušičce po dobu 2 hodin na 70 stupňů, pak teplotu lehce snížíme a pokračujeme dalších 6 hodin.
- Hotovo
- O tom Jak správně skladovat sušené maso se můžeš dočíst v našem článku
Poděl se s náma o svůj recept
Máš taky zajímavý recept na sušené maso? Pošli nám ho na jakub@masohere.cz a my ho zveřejníme a ještě se ti odměníme ve formě kreditu ná nákup na našem eshopu.