Máme tady recept od irského kuchaře Gary O’Hanlona, který vyšvihnul vietnamskou polévku pho z Originálu od Irish Biltong. Jestli fandíš experimentům v kuchyni, tak tohle by tě nemělo minout.
Garyho O'Hanlon je pravá irská kuchařská celebrita. Jeho restaurace je držitelem mnoha ocenění, on sám píše o vaření do několika magazínů a byl také porotcem v soutěži MasterChef Ireland. Gary o tomto receptu říká: "Miluji čerstvé suroviny a chutě, které je možné z nich dostat." Společně s Irish Biltong Company pak kromě tohoto receptu zkouší i další kousky, které vám rozhodně taky brzo představíme. S blitongem se prostě dá vařit.
Suroviny
- 1 litr kuřecího nebo hovězího vývaru
- 75g Irish Biltong originál (takže 3 balíčky)
- hrst klíčků
- 3 stonky jarní cibulky nakrájené na kolečka
- 1 chilli paprička nakrájená na kolečka
- 6 hub shiitake nebo 12 hnědých hub shimeji
- 24 listů lístků čerstvého koriandru
- 300 g již uvařených vaječných nudlí
Postup
Pokud budete používat kuřecí vývar, tak 1 kuřecí skelet zalijte 3 litry vody s kusem zázvoru a hrstkou čerstvých listů máty. Vařte dokud nezůstane v hrnci přibližně 1 litr vody. U hovězího vývaru použijte 3 nebo 4 hovězí kosti, které dejte péct do trouby, dokud nezhnědnou. Pak je zalijte studenou vodou, přidejte ½ cibule, 1 mrkev, 4 bobkové listy, 2 stonky celeru a vařte cca 3 hodiny.
Další postup je velice snadný. Rozdělte vaječné nudle, biltong a všechny ostatní ingredience do čtyři hlubokých miskek na polévku a zalijte vývarem a okamžitě podávejte.