Jen proto, že je sušené maso ideální k rychlé konzumaci neznamená, že se toho musíte nutně držet. Elodie a Clement z Biltong en Provence nejen suší skvělé maso. Oni z něho připravují i skvělá jídla a posouvají tak sušené maso zase o nějaký ten stupínek výše. Pokud si chceš vyzkoušet některá z nich, nebo jenom načerpat inspiraci, přinášíme ti pár ukázek.
Jihoafrická snídaně
Nic není jednodušší, než míchaná vajíčka. Ale občas to už bývá celkem nuda. Stačí ale přidat například Originál od Biltong en Provence nakrájený na malé kousky a uvidíte, jaké zajímavé chutě může nabrat i tak obyčejné jídlo jako jsou míchaná vajíčka. Malá rada na závěr - pokud přidáte sušené maso, tak už není předtím třeba vejce nijak solit.
Proteinové saláty
Léto je brzy tady a touha po čerstvých surovinách už je cítit! Vyzkoušejte sušené maso jako přísadu pro vaše saláty nebo malé toasty. Ušetříte spoustu času při přípravě a vaše jídlo bude plné bílkovin.
Risotto de Valencia
Elodie a Clement tento klasický recept vyzkoušeli ve Španělsku. A bylo to více, než prosté. Obyčejné rizoto dozdobili kousky Biltong - Le Garrigue, který dodal celému jídlu další chuťový rozměr. Je samozřejmě možné sušené maso přidat i na jemno nakrájené už během přípravy, ale to už záleží na každém zvlášť.
Ovesné placky s avokádem
Hledáte něco rychlého, zdravého a salát vás nenadchnul? Zkuste ovesné placky, které jsou za chvilku hotové a jistě zdravější než kynutý chléb z bílé mouky. V tomto případě posypané kousky sušeného masa, podávané s avokádovým salátem a cherry rajčátky ochucenými citronovou šťávou. Opět není třeba nic solit. O to se postará sušené maso.
Raclette
Zimní klasika, kterou má rád snad každý. Chcete-li toto jídlo trochu okořenit, tak neváhejte přidat trochu pepře a pár plátků Chilli biltongu z Provence.