Gloucester Biltong - Naga Chilli 40g
Kód: P028poštovné zdarma.
maso nebude chutnat.
ve všední dny do 24 hodin.
Související produkty
Detailní popis produktu
Příběh The Gloucester Biltong Company je až neuvěřitelně podobný tomu našemu. Kámoši Paul a Craig před 10 lety začali pro kamarády sušit maso. Pak založili firmu, z Afriky si dovezli sušičky na maso a pustili se do toho naplno. O tom, že to dělají fakt dobře svědčí i fakt, že jejich maso získalo v roce 2016 ocenění Great Taste Awards.
Pořádná chuť chilli
Chlapi z Gloucesteru v tomto případě šáhli po chilli papričce Bhut Jolokia známá také jako Naga Jolokia nebo Ghost chilli. Ta dosahuje pálivosti až 1 041 427 jednotek SHU. Až do roku 2007 byla uznávána jako nejpálivější paprička světa. Jejím křížením s červenou papričkou habanero vznikl v roce 2012 v Jižní Karolíně hybrid Carolina Reaper.
Složení
Hovězí maso 94%, sůl, mletý koriandr, mletý černý pepř, mletý fenykl, výtažek z droždí, sladový ocet (JEČMEN), mleté naga chilli, přírodní barvivo karamel, přírodní příchutě
Nutriční hodnoty ve 100 g
Počítáno na 100 g výrobku | |
Energetické hodnoty (kJ/kcal) | 1281/304 |
Tuk | 9,2 g |
Nasycené mastné kyseliny | 3,8 g |
Sacharidy | 4,3 g |
Cukr | 4 g |
Bílkoviny | 51 g |
Sůl | 4,5 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Archiv produktů |
---|---|
Typ sušeného masa: | Biltong |
Druh masa: | Hovězí |
Příchuť: | Chilli |
Gramáž: | 40 g |
Pálivost: | Jemně pikantní |
Země původu: | Velká Británie |
Položka byla vyprodána… |
Better Business for All
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobce:Gloucester Biltong, Unit 35 Highfield Business Park, Tewkesbury Road, Gloucester, GL19 4BP
Všechno to začalo jako úplně běžný koníček. Paul byl taxikář a v posledních 10 letech v Gloucesteru vyráběl biltong pro svoje kámoše, rodinu a kolegy z práce. Po nějakém čase se dostal ale do úplně stejné situace jako my. Přestal stíhat, protože poptávka po jeho mase byla stále větší. V ten moment potkal Craiga a společně se do toho pustili naplno.
V lednu 2105 dovezli do Anglice první dvě profi sušičky masa z Jižní Afriky a nedaleko Gloucesteru vybudovali plně vybavenou sušírnu masa, sklad a zázemí pro jejich nově vznikající firmu. O měsíc později se dohodli na spolupráci s řeznictvím Ben Creese Country Butchers z nedalekého Stauntonu a nic už tak nebránilo tomu, aby se jejich business mohl naplno rozjet.
Produkce se tak rozjela v březnu 2015 a za pouhé tři měsíce obdrželi první ocenění - Health Mark by Gloucester City Council. Díky němu získali povolení k prodeji jejich biltongu po celém Spojeném království a Evropě. O tom, že to dělají fakt dobře svědčí i fakt, že jejich maso získalo hned v dalším roce ocenění Great Taste Awards, které již několikrát obhájili.
Firma v Gloucesteru mezi místními poměrně rychle zdomácněla a sami zákazníci začali Paulovi a Craigovi zasílat různé návrhy na recepty a příchutě, které by mohli při sušení vyzkoušet. V současné době je jejich biltong hodnocen jako jeden z nejleších v celé Británii a my máme tu čest vám ho nabídnout k ochutnání v naší nabídce.