Hovězí Biltong Hořčice 10 x 40g
Kód: S009poštovné zdarma.
maso nebude chutnat.
ve všední dny do 24 hodin.
Související produkty
Detailní popis produktu
Hovězí biltong s hořčicí je kombinace afrického typu sušeného masa a klasické české gastronomie. Lehce štiplavá chuť hořčice ladí s výrazným hovězím masem. Tahle delikatesa se perfektně hodí k pivu nebo vínu, ale využiješ ji i na dlouhé výlety.
Experiment, který vyšel na jedničku
Biltong s hořčicí je opravdu netradiční příchuť. Kdybychom s tímhle masem odjeli do Jihoafrické republiky, pravděpodobně by na nás koukali jako bychom přiletěli z jiné planety. I přes to jsme ale tuhle příchuť chtěli vyzkoušet, protože hořčici miluje skoro každý. Nejdříve jsme začali tradičně a přidali jsme k hovězímu masu hořčicové koření. Výsledek nebyl špatný, ale žádný zázrak. Ondru napadlo, že bychom měli přidat i klasickou hořčici. Už při sušení jsme cítili výraznou vůni a tušili jsme, že to bude bomba. A opravdu tomu tak bylo. Podařilo se nám usušit biltong s hořčicí, za který by se nemusel stydět ani Jihoafričan.
Svačina (nejen) na cesty
Ať už jsi sportovec a potřebuješ doplnit rychle energii, řidič, co nechce usnout za volantem nebo jenom požitkář, co si chce vychutnat zdravou pochoutku k vínu či pivu. Příležitostí, kdy si dát sušené maso jsou mraky.
Sušené maso už prostě není žádný extravagantní výstřelek. V Čechách a na Slovensku si už získalo svoje místo v běžném životě mnoha lidí. My ale říkáme, že je možné vše posunout ještě o kus dál. Věděli jste, že s biltongem můžete například:
- Uvařit skvělá míchaná vajíčka
- Přidat je do kus-kusu, když jste na tůře
- Nebo je smíchat s ořechy?
Složení
hovězí maso jablečný ocet koriandr pepř česnek hořčice 1,5% sůl
Skladuj na suchém a chladném místě v dobře uzavřeném obalu, při teplotě do 25°C a nevystavuj maso přímému slunečnímu světlu.
Chceš si usušit tohle maso doma?
Dodáme ti všechno, co potřebuješ na domácí sušení, včetně receptu a potřebných ingrediencí.
"p-button">Chci sušit doma
Nutriční hodnoty ve 100 g
Jedno 40 gramové balení našeho sušeného masa je vyrobeno ze 140 gramů hovězího a dokáže zastoupit denní dávku bílkovin potřebnou pro normálního člověka se sedavým zaměstnáním.
Počítáno na 100 g výrobku | |
Energetické hodnoty (kJ/kcal) | 1525/365 |
Tuk | 4 g |
Nasycené mastné kyseliny | 2 g |
Sacharidy | < 1 g |
Cukr | 0 g |
Bílkoviny | 63 g |
Sůl | 2 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené maso |
---|---|
Hmotnost: | 0.58 kg |
Typ sušeného masa: | Biltong |
Druh masa: | Hovězí |
Příchuť: | Hořčice |
Gramáž: | 40 g |
Pálivost: | Nepálí |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Víte jaký to je rozjet firmu se sušeným masem, když neumíte ani naklepat řízek? Je to docela maso! Náš praděda měl v Hradci Králové řeznictví. Děda měl přezdívku Špek, vyráběl domácí tlačenku a věděl o mase vše.. A my dva? Nás bavil spíš počítač a sport. A přece se všechno nakonec semlelo tak, že rodinná tradice pokračuje.
Náš příbeh je prostě o tom, jak dva bráchové, co spolu dřív prohodili sotva pár vět ročně a neměli moc společných zájmů rozjeli business se sušeným masem. Jeden se naučil sušit maso, druhej pak chtěl založit rodinnou firmu.