Kampotský pepř červený 20g
Kód: P174poštovné zdarma.
maso nebude chutnat.
ve všední dny do 24 hodin.
Související produkty
Detailní popis produktu
Červený kampotský pepř se sbírá zcela zralý na vrcholu pepřové sezony a díky dlouhému zrání je plný fruktózy, která mu dává jedinečnou sladko-ovocnou chuť. Tzv. „červený pepř“ v růžové barvě, který je známý u nás, vůbec není pepřem a je tak mylně označován. Jedná se o pepřovec brazilský, který roste stromově a je oblíbený pro svou barvu a fotogeničnost.
Složení a dávkování
Kampotský červený pepř
Na 1 kilo masa použij zhruba 12,5 gramů pepře.
Certifikáty pravosti
Udělej si Biltong s červeným kampotským pepřem doma
Přichystali jsme si pro tebe postup, jak si náš prémiový biltong s kampotským pepřem můžeš udělat v domácí sušičce nebo troubě.
Krok 1: Krájení
Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky.
Krok 2: Kořenění
A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.
Krok 3: Marinování
Okořeněné maso dej do dózy, kde ho prolij naší Sójovou omáčkou nebo Worcestrovou omáčkou. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ještě doporučujeme přidat Jablečný ocet, je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.
Krok 4: Ochucení
Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Sáhni po drceném červeném kampotském pepři a na 1 kilogram syrového masa ho použij 12,5 gramů. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Pepř pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat do sušičky.
Krok 5: Sušení
Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající marinádu. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.
Maso doporučujeme sušit ze začátku na max (cca 70°C) a po 1-2 hodinách stáhnout teplotu na 50°C. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po pár hodinách. Malý TIP jak poznat že už se maso přesušuje: Začnou se kroutit okraje. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.
Krok 6: Balení
Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Archiv produktů |
---|---|
Hmotnost: | 0.07 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pepperfield je firma, která do Čech dováží a prodává nejlepší pepř na světě. Založili ji dva kamarádi David a Klára, které učarovala Kambodža a chuť kampotského pepře. Firma spolupracuje s vyhlášenými českými restauracemi, kam dodává svůj vysoce kvalitní produkt. Na jejich e-shopu najdete přirozeně balení jednotlivých druhů pepře, ale narazíte zde na nejrůznější produkty jako čokoládu, alkohol nebo máslo. Pepperfield ale není jen e-shop. Je to i projekt, který se snaží za férové ceny odkupovat certifikovaný kampotský pepř od kambodžských farmářů a tím je zároveň podporovat.