Už jste někdy cítili vůni nadýchaného toastu, který se mísí s vůní mandlí a exotického biltongu? Pokud ne, připravte se na jedinečný gastronomický zážitek s naším receptem na francouzský mandlový toast s biltongovým práškem. Tato kombinace chutí vás přenese do světa sušeného masa, kde se následně potká s francouzskou elegancí.
Suroviny
- 4 krajíce chleba (ideálně bílý nebo francouzský)
- 2 vejce
- 50 ml smetany
- 100 g mandlí, nasekaných
- 4 lžíce másla
- 4 vejce (na přípravu nahniličko vařených vajec)
- Biltongový prášek (ideálně z originálu - více o tomto kouzelném prášku njdeš zde)
- Javorový sirup (na dochucení, podle chuti)
Postup
- Předehřejte troubu na 180° C
- Rozšlehejte vejce a smetanu v misce.
- Namočte krajíce chleba do vaječné směsi a nechte "louhovat" po dobu 5 minut.
- Po vyjmutí obalte namočený toast z obou stran do nasekaných mandlí.
- Obalený toast lehce osmahněte na másle na pánvi.
- Přesuňte ho do trouby a nechte ho "doběhnout" po dobu 5 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
- Uvařte vejce nahniličko ve vroucí vodě po dobu 4-5 minut.
- Po vytažení vajec je lehce naťukněte a ponořte na chvíli do studené vody, aby se dobře loupala. Nenechte je vychladnout!
- Odloupněte vrcholek skořápky vařených vajec a posypte je biltongovým práškem.
- Servírujte spolu s mandlovým tostem a případně dochuťte javorovým sirupem podle své chuti.