Zkoušel jsi už někdy sušit maso doma? Náš vrchní řezník Ondra se pustil do natáčení seriálu o tom, jak začít. V prvním díle ti ukáže jak krájet a naložit hovězí maso, pokud si chceš usušit africký biltong nebo naše maso.
Jaké maso vybrat ti poradí náš článek Jaké maso se hodí na sušení. Až budeš mít maso, tak si jen připrav pár základních věcí. Jak říkáme my, prostě jen: ocet, maso, horkej vzduch a trochu koření.
Ingredience
- maso (o tom jaké maso se hodí si můžeš přečíst v našem článku)
- jablečný ocet - ideálně ten náš nebo nějaký s kyselostí do 5 procent
- mix koření dle chuti (30 gramů na 1 kilo masa)
Vybavení
- pořádně ostrý nůž - není nic horšího a nebezpečnějšího, než tupý nůž (vyzkoušeno za vás)
- prkénko
- mísa na marinování (uzavíratelná)