Telcek - Plátky z mladého býčka Chilli Carolina Reaper 50g
Kód: P127poštovné zdarma.
maso nebude chutnat.
ve všední dny do 24 hodin.
Detailní popis produktu
Náš způsob úpravy masa se nazývá Biltong a pochází z jižní Afriky, ale my ho vyrábíme v Rejvízu, magickém místě uprostřed Jeseníků. Maso nejprve ošetříme, naložíme do jedinečné směsi koření a mořské soli, a potom ho necháváme 3-6 měsíců zrát v temných komorách pod naší pečlivou kontrolou.
Na rozdíl od většiny ostatních produktů tohoto typu, neurychlujeme proces zrání masa tepelnou úpravou, což spolu s volbou mladých zvířat, pečlivým výběrem částí masa umožňuje zachovat šťavnatost a měkčí konzistenci. Tím, že v žádné fázi výroby nepoužíváme jakékoli chemické konzervanty a tepelně ho neupravujeme, splňuje TELCEK klasifikaci RAW FOOD.
Zní to až neuvěřitelně, ale 100 gramů sušeného masa odpovídá zhruba 300 gramům syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. I malý kousek tak obsahuje pořádný kus energie. Maso ve speciálním obalu vydrží minimálně 48 měsíců od data výroby, při teplotách od -35°C do 35°C, což se hodí při extrémních podmínkách – ať už při sportu, pěším výletu, delší jízdě autem, na kole nebo v kanceláři.
Složení
hovězí maso 97%, mořská sůl 1%, pepř 1%, chilli 1%
Skladování: Skladujte při teplotě 5-30 . Po otevření spotřebujte do 48 hodin.
Nutriční Hodnoty
Počítáno na 100 g výrobku | |
Energetické hodnoty (kJ/kcal) | 1525/365 |
Tuk | 4 g |
Nasycené mastné kyseliny | 2 g |
Sacharidy | < 1 g |
Cukr | 0 g |
Bílkoviny | 63 g |
Sůl | 2 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Archiv produktů |
---|---|
Hmotnost: | 0.069 kg |
Typ sušeného masa: | Jiné |
Druh masa: | Hovězí |
Příchuť: | Chilli |
Gramáž: | 50 g |
Pálivost: | Středně pálivé |
Země původu: | Česká republika |
Jak nám chutnalo maso od Telcka
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobce: Telcek, Martin Poledník, Ondřejovice 96, 793 76, Zlaté hory, Česká republika
Za značkou Telcek stojí EKO - FARMA Orlí Vrch, která hospodaří v drsné, ale nádherné krajině Hrubého Jeseníku, na náhorní rovině osady Rejvíz v nadmořské výšce 772 m n. m. Na farmě chováme koně, kozy, slepice, divoká a domácí prasata a pštrosa alternativním způsobem ve volné přírodě. Velkou část potravin do naší kuchyně si produkujeme sami; vejce, masné výrobky, pečivo atp. Zároveň se zabýváme také výrobou vlastních sýru a sušeného hovězího masa.