Co jsou to snapsticks? Další varianta sušeného masa

V poslední době zažívá oblíbenost pochutin vyrobených ze sušeného masa velký vzestup. Mezi těmito lahůdkami se vynořuje i u nás další hráč na poli – Snpasticks. Tato varianta sušeného masa nás přivádí opět na cestu do Jižní Afriky, kde se opět tradice setkává s inovací, a vytváří tak další jedinečný zážitek pro chuťové pohárky masožravců.

runder-snpasticks

Asi neexistuje druh sušeného masa, které by bylo větším křížencem. Prostě jerky + biltong + droewors = snapsticks. Ale teď vážně - snapsticks nejsou nějaký hybrid, ale tradiční druh masa z nám dobře známé země.

Sušené maso má v Jižní Africe bohatou historii a je oblíbenou pochoutkou. Původně bylo sušené maso připravováno jako způsob konzervace masa, které bylo potom snadněji skladovatelné a přenosné. Tradiční recepty byly pečlivě předávány z generace na generaci, přičemž každá rodina si vytvořila svůj jedinečný způsob přípravy.

Snpasticks přinášejí moderní přístup k tradičnímu receptu sušeného masa. Jsou to lahodné tyčinky plné chutí a aromatických koření, které zdůrazňují charakteristickou chuť jihoafrické kuchyně. Snpasticks jsou obohaceny směsí tradičních jihoafrických koření, které dávají masu jemnou, ale zároveň intenzivní chuť. Je zde mnohdy výraznější chuť koriandru a výrobci dbají na to, aby byly používány přírodní ingredience bez umělých přísad a konzervantů. To všechno se projevuje v jedinečném aroma, které zanechává na chuťových pohárcích nezapomenutelný dojem.


V našem eshop můžeš najít snapsticks například od Rundera. Takže jak to tedy vlastně je s tímto druhem? Prostě si představ maso, které se suší jak ve svislé nebo vodorovné poloze a bere si hodně z biltongu a droewors. Ovšem nejedná se ani o maso, které by se krájelo až před zabalením do pytlíku, ani se před sušením nemele a nevkláda do střívka. Prostě nakrájíš maso na proužky, použiješ koření a dáš to sušit jako jerky, tedy maso položíš na plato. 

Můžeš se podívat na fotky v článku, nebo na naše video, ve kterém jsme jedny snapsticks přímo z JAR ochutnali. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz