Průvodce domácím sušením masa

Průvodce domácím sušením masa

Všechno, co potřebuješ na domácí sušení najdeš právě a jen u nás. Nikdo jiný ti neporadí jak sušit biltong nebo jerky v horkovzdušné troubě. Až na nás! Jako jediný výrobce přinášíme podrobné postupy na sušení masa, včetně všech potřebných ingrediencí a vychytávek na skladování nebo krájení. Díky nám si tak můžeš připravit jedno z našich vlastních sušených mas a vyzkoušet si na vlastní kůži jaké to je.

Rádi poradíme s domácím sušením. Nebojíme se, že bychom přišli o zákazníky. Je to jako s pivem. Zkoušeli jste si ho někdy uvařit doma? Není to zase taková věda, ale kdo to jednou zkusil, tak ví, že to je celkem práce. Jednou za čas je to fajn, ale nakonec je stejně pohodlnější si to pivo někde koupit.

Výběr masa

Hovězí, vepřové, krůtí, klokaní a kdovíjaké další. Jenže co zvíře, to mnoho druhů masa. Některý se k sušení hodí více, jiný méně. Pro každého, kdo si chce usušit maso doma, jsme sepsali naše zkušenosti, které sbíráme už více, jak osm let.

Přečíst článek

Jak vybrat sušičku na maso a na kolik stupňů sušit

Není sušička jako sušička. Navíc teké záleží na tom, jaký druh masa se chystáš sušit. Nebudeme ti doporučovat přímo nějaké konkrétní modely. To necháme na tobě. Podle našeho článku bys měl ale snadno poznat, co vlastně hledáš.

Přečíst článek

Recepty

Existuje obrovské množství druhů sušených mas a každé má svá specifika. Některá se hodí pouze jako snack, jiná ovšem můžeš klidně použít i na vaření. My ti přinášíme postupně recepty, které máme sami vyzkoušené. Projdi si tak naše návody na připravu sušeného masa, navíc všechny ingredience seženeš i v našem eshopu.

Přejít na recepty

DIY

Nakup si u nás vše na domácí sušení!

Dodáme ti všechno, co potřebuješ na domácí sušení, včetně receptu a potřebných ingrediencí.

Do eshopu

Další rady & návody

Domácí sušení je hodně o experimentech. My jsme si už "něco odsušili" a tak se s tebou rádi podělíme o pár zajímavých rad, které ti ušetří čas, nervy a peníze.

 

Jaké maso vybrat na sušení?

Hovězí, vepřové, krůtí, klokaní a kdovíjaké další. Jenže co zvíře, to mnoho druhů masa. Některý se k...

Jak vybrat domácí sušičku masa

Domácí sušení masa může být hračka, když víš co, jak a v čem sušit. Dnes se podrobněji podíváme na s...

Na kolik stupňů a sušit jerky a biltong

Naše odpoveď na nejčastější otázku všech zájemců o domácí sušení. Jerky nebo biltong, odpoveď máme p...

Jak skladovat sušené maso

Už víš z čeho vyrábět a jak sušit. Dneska si povíme jak správně takové sušené maso skladovat. J...

Nejčastější otázky k domácímu sušení

Máme tu další díl ze série otázek a odpovědí ohledně domácího sušení. Otázky jsme vysosali ze sociál...

Video: Domácí sušení od A do Z

Článků o tom, jak sušit maso doma tady už pár máme. Teď jsme ale všechno natočili také jako video, a...

Video: Jak sušit doma #2: Příchutě a výběr sušičky

Pokračování našeho videoseriálu. Maso už máme naložené, teď se podíváme jak přidat správnou příchuť ...

Video: Jak sušit doma #1 - Krájení a marinování

Zkoušel jsi už někdy sušit maso doma? Náš vrchní řezník Ondra se pustil do natáčení seriálu o tom, j...

Proč naše maso pořád krájíme ručně a nemáme rádi éčka?

Existují tři otázky, které se dost často opakují. A když budeš hledat odpovědi, tak zjistíš, že se b...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz